Waterfowler B-pentue 30.6.2010

Haredale Phoenix – Lassagårdens Nightingale

Phoenix
Haredale Phoenix ’Feeniks’
s. 26.6.2007
Lonkat AA
Kyynärpäät 10
OC vapaa
Silmät OK (09/09)
Optigen PRA normal/clear
HMLR/CNM genotyyppi N/N eli normaali
EIC genotyyppi N/N eli normaali
Tinka
Lassagårdens Nightingale ’Tinka’
s. 28.1.2004
Lonkat AA
Kyynärpäät 00
OC vapaa
Silmät OK (09/09)
Optigen PRA kantaja
HMLR/CNM genotyyppi N/N eli normaali
EIC genotyyppi N/N eli normaali

 

 

 

 

Haredale Phoenix

INT FTCH Conneywarren Spike
AA 00 Silmät OK 09/06
Optigen PRA Kantaja
GB FTCH
Aughacasla Sam of Drakeshead
Glen Bonnie of Conneywarren
Haredale Little Dart
BB 00 Silmät OK 09/08
Optigen Clear
Mallowdale Oscar
ChTa & ChTCH
Blagroves Bramble
Lassagårdens Nightingale Pollbear Rockpool
HD UA, ED UA, Silmät kaihi 8-vuotiaana
Optigen Carrier
FTW Esmoro Tide
Willow Gemma
Whillanbeck Fieldfare
HD UA, ED UA, Silmät OK 06/07
Optigen Clear
GB FTCH
Garendon Captain
Fiery Finch

Tästä linkistä löytyy sukutaulu, jossa 5 polvea.

Tapasin Feeniksin ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun olin hakemassa pentua Verenalta, joka on Feeniksin kasvattaja. Ihastuin heti sen ystävälliseen, sosiaaliseen, välittömään ja rentoon olemukseen. Kun näin uroksen työskentelevän tunne vain vahvistui. Feeniks on erittäin voimakas, tyylikäs, nopea ja periksiantamaton työskentelijä. Se on vahvaluontoinen, mutta omaa riittävästi miellyttämisen halua ollakseen helppo kouluttaa. Feeniks myös osaa työskennellä itsenäisesti löytääkseen riistaa. Todellinen Powerdog!

Feeniksin kasvattaja ja omistaja Verena Ommerli kuvaa koiraansa näin:
Phoenix on erityisen hyväntahtoinen ja rakastettava koira. Kävelylenkeillä se yleensä juoksee täyttä vauhtia edellä, sillä on uskomaton liikkumisenhalu, mutta se myös tulee samaa vauhtia takaisin pitääkseen minua silmällä. Työskennellessään Feeniks on rauhallinen ja pysyy paikoillaan missä tahansa tilanteessa. Muita erityispiirteitä on sen emälinjasta periytyvä erinomainen markkeerauskyky, yhdistettynä upeaan tyyliin ja metsästysviettiin. Legendaarisen isänsä lailla Feeniks työskentelee samalla teholla missä tahansa maastossa, painaen läpi risuista ja pusikoista. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä hyvän vainun ja nopeuden kanssa tekevät Feeniksistä erittäin lupaavan nuoren koiran, jonka odotan saavuttavan hyviä tuloksia tulevaisuudessa.

Tinka on hyvin vaatimaton ja olemukseltaan rauhallinen koira, joka kylläkin syttyy työskennellessään. Se on kypsynyt hitaasti, mutta nyt täysi-ikäisenä maksaa kaiken takaisin luotettavana ja uskollisena työskentelijänä. Sillä on uskomaton metsästyshalu ja palo löytää riistaa. Tinka käyttää vainuaan tehokkaasti ja on aina ollut hyvä riistankäsittelijä. Se on myös hyvä jäljestäjä, joskin tästä ominaisuudesta oli alkukoulutuksessa jopa hieman haittaa. Tinka on sosiaalinen, mutta ei erityisemmin välitä vieraista ihmisistä.

Uskon yhdistelmän tuottavan erittäin metsästysviettisiä, nopeita ja kestäviä harrastus- ja metsästyskoiria, jotka ovat myös rauhallisia ja miellyttäviä seuralaisia. Pentueen vanhemmat ovat erityisen hyviä riistankäsittelijöitä ja niillä on hyvä riistanlöytökyky. Feeniks on paljolti samantyyppinen, kuin Tinkan edellisen erittäin onnistuneen pentueen isä, mutta tulee lisäämään pentueeseen vielä pykälän lisää potkua.

Ulkoasultaan jälkeläiset tulevat olemaan kohtuullisen kookkaita ja hyväturkkisia. Feeniks kantaa keltaista väriä, mutta Tinkan osalta ei ole tietoa. Pentueen vanhemmat ovat terveitä. Feeniksin toinen kyynärnivel on vaurioitunut pentuna, sen juostessa ns. siltaporttiin. Sillassa on isot raot, jotta karja ei ylitä siltaa, mutta sen yli pystyy ajamaan autolla. Tinkalla on ennestään yksi erittäin terve pentue ja Tinkan puolelta ED -riski on joka tapauksessa erittäin pieni. Pennut eivät myöskään tule sairastumaan PRA, CNM tai EIC -sairauksiin vanhempien geenitestitulosten perusteella.

 

pariskunta