Dragopaa

Levenghyl Como
’Drago’

s. 25.4.2009
Lonkat AA
Kyynärpäät 00
Silmät OK (02/2014)
PRA, CNM & EIC vapaa
SD2 kantaja

NOME-B 2 x VOI 1 & serti
NOME-WT VOI 1
NOME-A (DK) AVO 1
Kvaalannut Tanskan mestaruuskokeeseen (Eliteprove) 2012

Dragon kotisivu
Kuvia Dragosta

Mindipaa

 Waterfowler Bramble
’Mindi’

s. 30.6.2010
Lonkat AA
Kyynärpäät 00
Olkapäät OK
Silmät OK (11/2013)
PRA & SD2 vapaa
CNM & EIC vapaa vanhempien perusteella

NOME-B ALO 2

Mindi Koiranetissä
Kuvia tulossa

e-pentue

Tästä linkistä löytyy sukutaulu, jossa 5 polvea.

Pentueilmoitus

Pentueen isä on Tanskassa asuva englannin tuonti uros Levenghyl Como ’Drago’. Drago edustaa sukulinjoiltaan brittien parhaimmistoa. Useita Levenghyl -kennelin kasvatteja osallistuu vuosittain Englannin mestaruuskilpailuun (IGL) ja aina niitä löytyy myös parhaimmilta sijoituksilta. Dragon isä on FTCH Emmawood Drake, joka sijoittui neljänneksi Englannin mestaruuskilpailussa 2012. Sen isä FTCH Hatchfield Feargal on jättänyt useita field trial voittajia ja valioita. Emmawood Draken emän emä on legendaarinen jalostusnarttu Greenbriar Solitaire. Dragon emä polveutuu suoraan Levenghyl kennelin kantanartusta FTCH Glenpatrick Eve, joka voidaan lukea yhdeksi kaikkien aikojen parhaista jalostusnartuista. Levenghyl Comossa yhdistyvät siis kaksi todella vaikuttavaa narttulinjaa Greenbriar Solitaire ja Glenpatrick Eve. Dragon emä Levenghyl Midge on yhdistelmästä IGL voittaja Willowyck Ruffin kanssa, samasta yhdistelmästä mm. FTCH Levenghyl Cranefly, FTCH Levenghyl Bee of Featherfly ja FTCH Levenghyl Beetle. Minulla on ollut ilo tavata FTCH Levenghyl Bee of Featherfly sekä Dragon emä Levenghyl Midge. Olen myös tavannut Emmawood Draken siskon Emmawood Dustyn, joka on vaikuttanut jalostusnarttuna Skovager’s kennelissä Tanskassa, sekä joitakin FTCH Emmawood Draken jälkeläisiä Ruotsissa. Pentueen isää Dragoa kävin katsomassa ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten ja samalla reissulla tapasin myös sen kaksi Ruotsissa asuvaa veljeä. Olen myös nähnyt joitakin Dragon ja sen veljen jälkeläisiä. Levenghyl -kennel on terveysjalostuksessaan Brittein saarilla todella edistyksellinen ja kaikki koirat mm. kyynärnivelkuvataan, mikä ei ole siellä mikään itsestäänselvyys. Työ on tuottanut myös tulosta ja Dragon pentuesisaruksilla on erittäin hyvät terveystulokset.

Pentueen emä Waterfowler Bramble ’Mindi’ on kasvattajaurani toisesta pentueesta, jossa käytin kantanartulleni FI & SE KVA Lassagårdens Nightingale ’Tinka’ Sveitsiläistä urosta Haredale Phoenix, johon ihastuin pennunhakureissulla. Phoenix on INT FTCH Conneywarren Spiken poika, ja Spikessa yhdistyvät samat linjat joihin olin jo A-pentueen kanssa tutustunut. Phoenix on erittäin vahva työskentelijä ja hain ja sain koiriin lisää vauhtia ja poweria. Phoenixin emä Haredale Little Dart on kunnostautunut niin noutajien kuin palveluskoirapuolen lajeissa, mutta erityisesti se tunnetaan Sveitsin laviinikoirien (lumipelastus) mestaruuskilpailuista, jossa se on ollut korkeimmilla palkinnoilla voittoa myöden useana vuonna. Mindin emä Tinka on tuotu Ruotsista ja se polveutuu hieman harvinaisemmista sukulinjoista, sekä isä että emä ovat englannin tuonteja. Tinkan isä Pollbear Rockpool oli itsenäinen ja itsepäinenkin koira, jonka koulutettavuus ei ollut ihan huippuluokkaa. Sen Tanskassa ollut veli Pollbear Slate taas oli erittäin kiihkeä koira, mutta jätti kuitenkin muutamia hyviä jälkeläisiä kuten Shootdog Guffi, jota varmasti olisi käytetty enemmän jalostukseenkin jos ei se olisi ollut PRA-kantaja. Tinkan emälinja Fiery Finchistä on ollut edustettuna Pohjoismaissa lähinnä Tanskassa Skovager’s kennelissä, jossa ovat jalostuskoirina hyvää jälkeä jättäneet DK BRCH Whillanbeck Tinker ja Whillanbeck Katy. Tinkan emän isän FTCH Garendon Captainin sanotaan olleen metsästysominaisuuksiltaan erittäin vahvan ja myös hieman erikoislaatuisen, karkean ja kiharan, karvanlaadun periyttäjä. Garendon Captain ei välttämättä ole vakuuttanut ensimmäisen polven jälkeläisillään, mutta nyt on nähtävissä, että sen vaikutus on positiivisempaa sen ollessa hieman taaempana sukutaulussa. Mindin sisarukset on kaikki kuvattu terveeksi tuloksin AA 00.

Mindi on 3,5-vuotias sijoitusnarttuni. Se on palavasieluinen, hieman liiankin kiihkeä ja erittäin työintoinen narttu. Se liikkuu mielellään ja väsymättä, se ei kaihda minkäänlaisia maastoja. Mindi on äänetön, pysyy hyvin paikoillaan ja on kuuliainen. Se on suhteellisen helppo kouluttaa, koska se on vastaanottavainen olematta kuitenkaan liian herkkä ja pehmeä. Sen parhaita ominaisuuksia ovat nenän käyttö ja kaunis, spontaani riistankäsittely. Se on hyvin maavainuinen, jolla on sekä hyvät että huonot puolensa. Mindi suhtautuu vieraisiin ihmisiin hieman varautuneesti olematta kuitenkaan arka, se on hyvin koirasosiaalinen. Narttu on suhteellisen suuri kokoinen mutta atleettinen, sillä on hyvä turkki.

Uroksessa etsin erityisesti tasapainoista ja rauhallista sekä avointa luonnetta. Käyttöominaisuuksissa painotin hyvää markkeerauskykyä (koska se on omassa narttulinjassani heikkoutena) sekä hyvää riistankäsittelyä ja työskentelysitkeyttä, joista en ole valmis tinkimään. Uskon, että uros johon päädyin täyttää vaatimukseni täydellisesti. Drago on erittäin rauhallinen, tasapainoinen, ystävällinen ja kaikin tavoin miellyttävä koira. Se on hyvin sosiaalinen niin ihmisten kuin koirienkin joukossa. Drago on ollut hyvin varhaiskypsä ja sillä on hyvä koulutettavuus. Drago on täysin hiljainen ja parhaimmillaan lämpimän riistan töissä tai aidoissa metsästystilanteissa, joissa se on sitkeä riistanlöytäjä. Drago on hyvä markkeeraaja ja työskentelee mielellään vedessä.
Alla omistajan, Charlotte Rasmussenin kuvaus koirastaan: Drago is a lovable and charming dog with an amazing temper. He is a real darling who steals any heart within minutes. He has always been mentally strong when faced with the unexpected. Nothing can make him afraid or insecure. In the pack he comes over as a soft dog who reacts without aggression to dominance, and he always withdraws from conflicts. Drago is a pleasure to work with and easy to train. In the field, Drago is no turbo-machine, but he works with good speed and shows a lot of intelligence. He is rock-steady even in stressful situations where many birds are down. He is focused and spontaneous. He has an incredible commitment to finding that last bird missing. It can be hard to make him give up, which is his only weakness. His passion for water is stunning. In terms of exterior he is a strongly built dog with a good sized head and long legs. His coat could have been slightly better. Charlotte
Oma suomennokseni: Drago on rakastettava ja hurmaava koira, jolla on erinomainen luonne. Se on todellinen kultapoika, joka varastaa jokaisen sydämen hetkessä. Drago on aina ollut vahva ja tasapainoinen uusissa tilanteissa. Mikään ei saa häntä pelokkaaksi tai epävarmaksi. Laumassa Drago mieluummin väistää kuin reagoi agressiivisesti kohdatessaan dominanssia. Dragon kanssa on ilo työskennellä ja se on helppo kouluttaa. Työskennellessään Drago ei ole mikään turbokone, mutta se työskentelee hyvällä nopeudella ja käyttää järkeään. Dragoa ei liikauta mikään stressaavissakaan tilanteissa, joissa lintuja putoilee ympärille. Se on keskittynyt ja oma-aloitteinen. Drago on erittäin sitkeä silloin kun pitää löytää se viimeinenkin lintu. Saattaa olla vaikeaa saada se luovuttamaan – joka onkin koiran ainoa heikkous 🙂 Dragon rakkaus veteen on jotain erityistä. Drago on rakenteeltaan vahva koira, jolla on hyvä uroksen pää ja pitkät jalat. Sen turkki voisi olla hieman parempi.

Molemmat vanhemmat ovat terveitä niveliltään (A lonkat, 0 kyynärät) ja muutenkin. Mindin silmät on tarkastettu syksyllä (puhtaat) ja Dragolla on aivan tuore silmätarkastustulos helmikuulta. Dragon silmätarkastuslausunnossa on merkintä PPM (sikiöaikaisia verisuonen jäänteitä), joka ei ole merkityksellinen jalostuksen tai näkökyvyn kannalta. Vanhempien geenitestien perusteella pennut eivät tule sairastumaan PRA, CNM tai EIC -sairauksiin. Drago on ns. kääpiökasvuisuus (SD2) geenin kantaja. Mindi on SD2 vapaa, joten syntyvät pennut ovat siis geenin suhteen puhtaita tai kantajia. Geenin kantaminen ei millään tavalla vaikuta koiran ulkoasuun tai terveyteen, se täytyy vain huomioida siinä vaiheessa jos koiraa käytetään edelleen jalostukseen. Pennut geenitestataan, joten niiden status on selvillä luovutusvaiheessa. Ulkoasultaan jälkeläiset tulevat olemaan kohtuullisen kookkaita. Drago itse on keskikokoinen, mutta sen kaksi veljeä Ruotsissa ovat erittäin isoja. Drago on keltaisen värin kantaja, kuten myös Mindin isä, mutta ei ole tietoa kantaako Mindi keltaista, joten keltaisia ei välttämättä synny.

Odotan pennuista erinomaisia metsästyskoiria, jotka ovat helppoja arkipäivässä.

Jos etsit harrastus- tai metsästyskoiraa – ota yhteyttä.

 

Dragoseisoo