G-pentue syntyi 8.3.2016 kuusi urosta ja kolme narttua.

 

soolo

Stenbury Black Aldebaran
’Soolo’

s. 19.1.2012
Lonkat AA
Kyynärpäät 00
Silmät OK (04/2015)
SD2 vapaa
PRA & CNM vapaa vanhempien perusteella

NOME-B VOI 1
NOME-WT AVO2
Noviisi A-koe (epävirallinen) Erinomainen 1. sija ja Ampujien valinta
MH-testi suoritettu
NÄY Jun-EH

Soolo Koiranetissä

Jura_pää

Waterfowler Blaze
’Jura

s. 30.6.2010
Lonkat AA
Kyynärpäät 00
Silmät OK (05/2015)
PRA & SD2 vapaa
CNM & EIC vapaa vanhempien perusteella

NOME-B AVO 3

Jura Koiranetissä

Tästä linkistä löytyy sukutaulu, jossa 5 polvea.

Pentueilmoitus

Pentueen isä on Suomessa asuva Ruotsin tuonti uros Stenbury Black Aldebaran ’Soolo’. Soololla on mielenkiintoinen sukutaulu. Sen isä FTCH Waterford Ganton on britti ja se on jo useita vuosia kilpaillut Englannissa huipputasolla mm. sikäläisessä mestaruuskilpailussa (IGL). Gantonin emä FTCH Waterford Easter ja emän emä FTCH Waterford Covey ovat myöskin valioita. Sikäläisittäin narttujen valioituminen ei ole itsestään selvyys, koska varsinaisiksi kisakoiriksi valikoidaan usein uroksia. Emän emää Waterford Covey voidaan pitää yhtenä legendaarisimmista brittiläisistä jalostusnarttuista ja se onkin jättänyt useita valioita. Soolon emä on Suomen ja Ruotsin käyttövalio Stenbury Black Ribbon, se on Ruotsissa kasvatettu mutta vahvoin brittiläisin maustein. Sen isä on Ruotsiin ostettu SEJ(A)CH DK JCH Bierspool Blackbill of Lakedown, joka kilpaili menestyksekkäästi lämpimän riistan kokeissa. Soolon emälinja on myös vahvaa, sen kolmas emä on Tweedshot Misteque, jonka täyssisarukset OFTW Tweedshot Mango ja Tony Parnellin FTCH Tweedshot Maximus of Blackharn ehkä tunnetaan sitä paremmin. Kaikeksi harmiksi Tweedshot Misteque sairastui PRAhan, joten sillä on Ruotsissa vain yksi pentue. Soolon sekä isän että emänpuoleinen suku on erittäin tervettä mm. Soololla on 10 sisarusta, jotka kaikki on terveeksi tutkittuja. Yksi Soolon siskoista on Suomessa. Se on saavuttanut voittajaluokan 2-tuloksen ja sillä on 10-pennun pentue, jotka on myös on terveeksi tutkittu.

Pentueen emä Waterfowler Blaze ’Jura’ on kasvattajaurani toisesta pentueesta, jossa käytin kantanartulleni FI & SE KVA Lassagårdens Nightingale ’Tinka’ Sveitsiläistä urosta Haredale Phoenix, johon ihastuin pennunhakureissulla. Phoenix on INT FTCH Conneywarren Spiken poika. Phoenix on erittäin vahva työskentelijä ja hain ja sain koiriin lisää vauhtia ja poweria – jopa hieman liikaa. Phoenixin emä Haredale Little Dart on kunnostautunut niin noutajien kuin palveluskoirapuolen lajeissa, mutta erityisesti se tunnetaan Sveitsin laviinikoirien (lumipelastus) mestaruuskilpailuista, jossa se on ollut korkeimmilla palkinnoilla voittoa myöden useana vuonna. Juran emä Tinka on tuotu Ruotsista ja se polveutuu hieman harvinaisemmista sukulinjoista, sekä isä että emä ovat englannin tuonteja. Tinkan isä Pollbear Rockpool oli itsenäinen ja itsepäinenkin koira, jonka koulutettavuus ei ollut ihan huippuluokkaa. Sen Tanskassa ollut veli Pollbear Slate taas oli erittäin kiihkeä koira, mutta jätti kuitenkin muutamia hyviä jälkeläisiä kuten Shootdog Guffi, jota varmasti olisi käytetty enemmän jalostukseenkin jos ei se olisi ollut PRA-kantaja. Tinkan emälinja Fiery Finchistä on ollut edustettuna Pohjoismaissa lähinnä Tanskassa Skovager’s kennelissä, jossa ovat jalostuskoirina hyvää jälkeä jättäneet DK BRCH Whillanbeck Tinker ja Whillanbeck Katy. Tinkan emän isän FTCH Garendon Captainin sanotaan olleen metsästysominaisuuksiltaan erittäin vahvan ja myös hieman erikoislaatuisen, karkean ja kiharan, karvanlaadun periyttäjä. Juran sisarukset on kaikki kuvattu terveeksi tuloksin AA 00.

Jura on erittäin työintoinen, nopea ja kiihkeä, mutta silti erittäin nöyrä narttu. Se liikkuu mielellään ja väsymättä, eikä kaihda minkäänlaisia maastoja tai kylmiä vesiä. Sen parhaita ominaisuuksia on kyltymätön halu ja taito löytää riistaa, nopeudestaan huolimatta se ei koskaan juokse nenäänsä lujempaa. Sen riistankäsittely on moitteetonta ja se on ollut spontaani kaikilla riistoilla. Jura suhtautuu vieraisiin ihmisiin avoimesti ja on koirasosiaalinen, se on ollut ’lainassa’ useilla metsästysreissuilla ja toimii hyvin vieraankin ohjauksessa. Kotioloissa Jura on äärimmäisen helppo ja rauhallinen, se pysyttelee yleensä hiukan sivummalla seuraamassa tapahtumia. Kooltaan se on keskikokoinen ja sillä on hyvä turkki.

Uroksessa etsin erityisesti tasapainoista ja rauhallista sekä avointa luonnetta. Käyttöominaisuuksissa painotin hyvää markkeerauskykyä (koska se on omassa narttulinjassani heikkoutena) sekä hyvää riistankäsittelyä ja työskentelysitkeyttä, joista en ole valmis tinkimään. Uskon, että uros johon päädyin täyttää vaatimukseni täydellisesti. Soolon omistaa Päivi Kortelainen Uimaharjulta. Päivi kuvaa koiraansa näin: Soolo on rauhallinen, avoin ja tasapainoinen 3 vuotias uros, joka viihtyy paljon itsekseen ja se onkin lähes huomaamaton kotioloissa. Soolo tulee hyvin toimeen niin toisten koirien, kuin ihmistenkin kanssa. Soolosta onkin sanottu, että se on oikea ”herrasmies”. Yltiösosiaalinen se ei ole, mutta tutustumisen jälkeen siitä saa kaverin. Koulutettavuudeltaan Soolo on melko helppo, mutta sille on täytynyt antaa aikaa kehittyä ja saada itseluottamusta, joten sen kanssa on edetty rauhallisesti. Soolo omaksuu asioita hyvin, on erittäin yhteistyöhaluinen ja luottaa ohjaajaansa…joskus liikaakin! Käytännönmetsällä se on itsenäinen ja passissa äänetön. Se omaa hyvän itseluottamuksen ja sillä on suuri halu löytää riistaa, mutta joskus jalat menevät kovempaa kuin nenä…ainakin kokeissa. Minkäänlainen maasto ei tuota Soololle ongelmia ja se on varma vesityöskentelijä. Soolo on MH-kuvattu viime keväänä, se kilpailee voittajaluokassa WT:ssä ja NOME-B kokeissa. Näyttelytuloksena Soololla on EH ja se on kuvattu terveeksi AA/OO, myös silmät ovat terveet.

Olen seurannut Soolon ja sisarensa Valon kehitystä pennusta asti ja olen iloinen, että voin nyt käyttää Sooloa omalle nartulleni, josta myös toivon voivani jättää narttupennun kotiin kasvamaan. Soololla on viime syksyltä VOI1 -tulos B-kokeesta, jonka suorituksen näin ja se ei jättänyt mitään toivomisen varaa. Soolo on erittäin rauhallinen, tasapainoinen, ystävällinen ja kaikin tavoin miellyttävä koira. Se on sosiaalinen niin ihmisten kuin koirienkin joukossa, mutta ei tee itseään tykö. Soolo on ollut hieman hidas kehittymään, mutta sillä on hyvä koulutettavuus. Soolo on täysin hiljainen ja se on erittäin sitkeä riistanlöytäjä. Se tekee töitä tasaisella järkevällä vauhdilla eikä hötkyile. Soolo on rakenteeltaan vahvaluustoinen koira, jolla on hyvä uroksen pää ja pitkät jalat.

Molemmat vanhemmat ovat terveitä niveliltään (A lonkat, 0 kyynärät) ja muutenkin. Molempien silmät on tarkastettu keväällä 2015 (puhtaat). Vanhempien geenitestien perusteella pennut eivät tule sairastumaan PRA, CNM, SD2 tai EIC -sairauksiin. Ulkoasultaan jälkeläiset tulevat olemaan keskikokoisia/kookkaita.

Odotan pennuista erinomaisia metsästyskoiria, jotka ovat helppoja arkipäivässä.

Jos etsit harrastus- tai metsästyskoiraa – ota yhteyttä.